A SEARCH FOR A HOME: LONG-STAY HOTEL

Deze opdracht is begonnen als een klassikale opdracht. Hierbij hebben we onderzocht wat een long-stay hotel is, wat voor long-stay hotels er bestaan en welke faciliteiten ze hebben. Na vier weken onderzoek zijn we opgedeeld in groepen van 3 personen. Elke groep heeft 3 long-stay hotels gekozen om mee verder te werken. In mijn groep waren dit: vluchtelingenverblijf, caravans en cruiseschepen. We hebben deze drie gekozen omdat we vinden dat er veel anders kan in een vluchtelingencentrum. Veel families moeten afwachten voordat er iets gebeurd. De caravans laten zien dat een huis mobiel kan zijn. Wat terugslaat op de vluchtelingen. Zij laten alles achter en nemen alleen de belangrijkste spullen mee. Een cruiseschip is het tegenovergestelde van een caravan en een vluchtelingencentrum. Het is luxe, alles wordt gedaan voor jou als klant.

i.s.m. Arna Mackic en Luam Habtegaber

Wij hebben een cruiseschip ontworpen. het cruiseschip is ontworpen voor vluchtelingen die op zoek zijn naar een nieuw land / thuis om in te leven. Het schip is bestemd voor +/- 500 vluchtelingen die geweigerd zijn voor een verblijfsvergunning. He zal langs verschillende Europese landen varen, wat het zoeken van een nieuw land / huis mogelijk maakt. Het cruiseschip biedt een tijdelijk onderkomen met de basis levensbehoeften.



Het schip bestaat uit drie hoofdkernen: sport (groen), cultuur (rood), educatie (oranje). De appartementen (grijs), winkels en restarants (roze) zijn rondom deze kernen gezet. Bij de volgende plaatjes is te zien waar de kernen zich bevinden, hoe de routing is en hoe de indeling van het schip is. Daarnaast bevinden zich ook plaatjes van de plattegrond en secties. Het schip heeft negen verdiepingen.